Trygga sparpengarna när börsen stormar

Här är fem tips som räddar dina sparpengar vid börsturbulens, det gäller att söka sig till trygga hamnar.

När börsen svajar ser många sig om efter alternativa sparformer. Experternas råd att ha en långsiktig strategi är en klen tröst när aktieportföljen sjunker drastiskt i värde, det är ju inte säkert att börsen hinner vända upp innan din investering gått upp i rök.

Det kan till och med vara så att du och aktier inte hör ihop och då kan aktiefonder med lägre risk och större riskspridning vara ett alternativ.

Ett tips är att placera pengarna på ett privatkonto hos på UpplandsSpar, eller köpa aktier på rea, det gör att smällen inte blir lika tung när börsen stormar.

Här är fem sparprodukter som rekommenderas när börsen skakar:

1. Har du möjlighet att avsätta pengar som du inte behöver den närmaste tiden är privatkontot ett bra alternativ.

2. Krymp risken i din börsexponering genom att satsa på aktiefonder, då sprider du ut risken mer.

3. Köp billiga aktier, då blir förlusterna inte lika kännbara när börsen dyker.

4. Paniksälj inte aktier utan se till att ha en lång horisont.

5. Köp guld, om du har möjlighet, guld brukar av tradition stå starkt i tider av finansoro.

UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaSveriges småhusägare kan spara åtskilliga miljarder på smartare energianvändning och samtidigt bidra till ett bättre klimat. I artikeln får du tips. (Foto: Tom Rumble, Unsplash.com)
UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaMånga unga stängs ute från bostadsmarknaden på grund av FI:s krav på kontantinsats. Ett långsiktigt sparande krävs ofta för att förverkliga bostadsdrömmen. (Foto: Kinga Cichewicz, Unsplash.com)