Trygg ekonomi grundplåten till lycka

Pengar är inte allt men har tveklöst positiva effekter på de flesta människor.

Vetskapen om att privatekonomin står stabil gör många människor mer harmoniska och lugna.

Omvänt orsakar en skakig ekonomi stress, ångest och oro.

I studier om lycka framkommer att pengar visserligen inte är synonymt med lycka. Dock gör finansiella tillgångar att människor oftare känner sig friare och mer nöjda med livet.

Men för att bygga upp en solid, ekonomisk trygghet krävs det tålamod och mindre impulshandlingar. Det går inte att bara leva för stunden om du vill ha guldkant på tillvaron på ålderns höst. Du måste spara långsiktigt med ett bestämt mål, det är majoriteten av experter överens om.

Om du saknar ett mål är det dags att skaffa ett för att få det där lilla extra på ålderns höst. Fokusera på vad som väntar och grubbla inte över att det är jobbigt just nu att kanske avvara en extravagans.

Tipsen på hur du blir stadd i kassan är många. Testa dig fram och gör det som känns rätt för dig. Du kan exempelvis spara i aktier eller fonder eller bådadera.

Du kan även sätta in pengar månatligen på vårt privatkonto, där räntan är hög och till och med den bästa i landet.

Du behöver inte bli eremit och dra dig undan alla vänner och nöjen. Se bara till att du är motiverad och målinriktad.

Och kom ihåg att belöna dig själv varje gång du når uppsatta delmål.

Stort lycka till önskar vi på UpplandsSpar!

UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaI artikeln får nybörjare på börsen goda råd. Att öppna ett sparkonto med hög ränta är ett utmärkt komplement till aktie- och fondsparande. (Foto: David Hofmann, Unsplash.com)
UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaEn stor del av svenskarna låter pengarna sitta på konton med låg eller ingen sparränta. Men det finns alternativ. (Foto: Austin Distel / Unsplash)