Klassiska möbler – en tidlös investering

Med klassiska designmöbler sparar du både pengar och miljö.

Uppfinningsrikedomen är ibland stor bland sparexperter. Somliga rekommenderar sparare att satsa på en mer expansiv men klassisk heminredning.

Det handlar om designmöbler som håller högsta kvalitet, står för hållbarhet och som ökar i värde över tid.

Utan att nämna någon särskild möbelmakare eller återförsäljare på marknaden finns det i dag ett stort utbud av svenska designmöbler som till och med har reservdelar om ett stolsben, en ryggpinne eller något annat råkar gå sönder.

Det finns en rad oberoende sajter på nätet där det framhålls att ikoniska kvalitetsmöbler kan vara ett utmärkt sätt att spara pengar på.

Och dessutom är det bra för miljön, förstås, eftersom det är möbler som aldrig går ur tiden i bjärt kontrast till slit- och slängsamhället.

Ett skäl till att den här typen av möbler anses vara en god investering är att de görs i begränsad upplaga. Att hemmets inredning blir estetiskt stilfullt och funktionellt är så att säga en extrabonus på köpet.

Proffsen betonar att vintagemarknaden för exklusiva designmöbler kommit för att stanna, vilket de menar är ytterligare en faktor som gör detta till en smart investering.

Det som trendar just nu är, och har varit länge, möbler som var moderna i mitten av 1900-talet. Där väntas priserna fortsätta stiga på auktioner och andrahandsmarknaden. Därför kan det kanske vara läge att dammsuga i synnerhet second hand-butiker som säljer begagnade möbler. Har du tur går det att göra världens klipp.

Det bör upprepas att det här med designmöbler bara är ett tips på hur du kan spara pengar. Fortfarande anser de flesta experter att det är klokast att sprida ut sitt sparande. Till exempel genom att placera en del av sparpengarna i mindre riskbenägna indexfonder med låga avgifter med stabil avkastning, och en del av pengarna på ett sparkonto med hög ränta.

UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaSveriges småhusägare kan spara åtskilliga miljarder på smartare energianvändning och samtidigt bidra till ett bättre klimat. I artikeln får du tips. (Foto: Tom Rumble, Unsplash.com)
UpplandsSpar - spara pengar med hög räntaMånga unga stängs ute från bostadsmarknaden på grund av FI:s krav på kontantinsats. Ett långsiktigt sparande krävs ofta för att förverkliga bostadsdrömmen. (Foto: Kinga Cichewicz, Unsplash.com)